Thursday, 29 December 2011

(gambar) Rumah termahal di dunia!

rumah-rumah yang tersenarai di bawah ini adalah antara rumah yang termahal di dunia..!!!

1.rumah yang pertama milik billionaire india iaitu mukesh ambani.rumah ini dianggarkan bernilai usd2billion!.berkeluasan 400,00 kaki persegi,keluasan parkir boleh memuatkan 168 biji kereta,kemudahan terdapat seperti 9 buah lif,spa kesihatan,studio yoga,ballroom,small theatre,multi swimming pools dan banyak lagi.







gambar :http://www.binscorner.com/pages/a/antilla-mukesh-ambanis-new-home0.html

2.rumah kedua memegang takhta sebagai rumah termahal agak lama.bernilai usd750juta..rumah ini pernah menjadi milik bill gate iaitu pemilik microsoft dan antara orang terkaya di dunia.rumah yang menghadap laut ini juga memerlukan tenaga kerja yang sangat banyak untuk memastikan landskap dan segala-galanya dalam keadaan baik.kini rumah ini dimiliki oleh billionaire russia Roman Abramovich.





selain daripada perlu mengeluarkan kos yang sangat tinggi untuk menyelenggara keseluruhan rumah ini setiap bulan,korang juga mungkin akan mengalami sengal-sengal lutut dan sering sakit kaki sebab jauh sangat nk jalan untuk menuju dari satu tempat ke tempat yang lain..



KEEP IN TOUCH!!!  =)

sumber: http://mostexpensivehouses.org/.dan wikipedia

2 comments:

  1. kalau aq tak jd kn ni rumah la... aq jd kn hotel... buat ap rumah besar2 tp tinggal hnye 5 6 org...

    ReplyDelete
  2. gempak sgt rumah2nya, klw aku, takut nak duk dlm rumah besar gabak cmtu, ngeri~~~~ <-- pengaruh citer seram (u_u)

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!