Saturday, 28 January 2012

Ramalan keputusan AJL 26



Memandangkan Anugerah Juara Lagu yang ke 26 akan berlangsung tak lama lagi..iaitu esok di tv 3 jam 9.00 malam..jadi aku akan membuat beberapa ramalan siapa yang bakal menang pada malam tersebut..

1.Seorang yang bertudung akan menang..

2.Yang bertiga juga akan merangkul salah satu  daripada anugerah  yang dipertandingkan..

3.Rugi tak nyanyi lagu sendiri sebab mungkin lagu tu akan menang..

4.Lagu yang begitu menepati tema ajl kali ini juga mungkin berpeluang..


..ok lah..aku terus terang jew la..lagipun ni cuma andaian aku jew..

tempat 1, 2, 3 sama ada =

 : Yuna - Penakut

 : Shila Hamzah, Jaclyn Victor, Ning Baizura - Beribu Sesalan

 : Sedetik Lebih -Anuar Zain/Jaclyn Victor

persembahan terbaik : -

vokal terbaik : Shila Hamzah, Jaclyn Victor, Ning Baizura - Beribu Sesalan

untuk persembahan terbaik aku tak boleh nak ramalkan sebab tak tengok lagi persembahan diorang..tapi ape yang aku agak yakin tempat 1,2 dan 3 tu..kalau tak pun mesti salah seorang dari mereka akan menang..rasanya Hafiz - Awan Nano pun akan sangkut kot salah satu...

tapi sorry Najwa Latif fans..i dont think that she's gonna win any of those categories..lagu cinta muka buku pada aku lagu yang sangat sedap didengar..tapi momentum lagu itu sangat flat dari awal hingga habis..sorry..mungkin kalau die menang pun akan mengulang sejarah ana raffali yang mana ramai tak berpuas hati..

Ini cuma ramalan semata2 ok..sama ada betul atau pun tak..aku tak pasti..tapi ape yang aku yakin sangat2..Yuna akan menang sesuatu pada malam itu.!..yeeaayy!!

Penyacara :Cheryl Samad & Faizal Ismail



list di bawah ni merupakan senarai penyanyi, lagu, komposer, dan penulis lirik yang layak ke pentas akhir ajl26..

Yuna
Gadis Semasa & Penakut
komposer : yuna
Penulis lirik : Yuna


Shila Hamzah, Jaclyn Victor, Ning Baizura
Beribu Sesalan
komposer : Kevin Chin
Penulis lirik : Tinta



Jaclyn Victor
Sedetik Lebih
komposer : Edry Abd Halim
Penulis lirik : Edry Abd Halim


Hafiz
Awan Nano
komposer : M. Nasir
penulis lirik : Budi Hekayat


Alyah
Kisah Hati
Komposer : Manusia Putih
penulis lirik : Manusia Putih


Aizat
Sungai Lui
komposer : Aizat/Anas
penulis lirik : Aizat.Anas


Faizal Tahir
Karma
komposer : Audi Mok/Faizal Tahir
penulis lirik : Audi Mok/Faizal Tahir


Najwa Latif
Cinta Muka Buku
Komposer : Najwa Latiff
penulis lirik : Ika latif


Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet
Kalau Berpacaran
komposer : Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet
penulis lirik : Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet


Atilia & Monoloque
Kekanda Adinda
komposer : Monoloque
penulis lirik : Monoloque


Project Pistol
Wanita Seluruh Dunia
komposer : Boy Clifford
penulis lirik : Boy Clifford

boleh share korang punye ramalan..?

p/s:   ini cume ramalan saja,x semestinya betul pun!  no offend !



KEEP IN TOUCH!!!  =)

1 comment:

  1. ramalan aq lebih kurang mcm ko je..

    http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/aku-di-angkat.html

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!