Thursday, 16 February 2012

BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU


Hari ni aku join segmen Ben Ashaari lagi..kalau sape-sape nak join boleh klik gambar diatas..kalau korang bace entry ni lebih daripada jam 10malam 16-02-2012..sila lupakan untuk join..

bagi aku segmen ini bagus..kerana secara tak langsung memberi kita peluang dan ruang untuk meningkatkan kualiti dalam berblogging..aku sebenarnya sangat suka apabila ade seseorang sudi memberi nasihat ataupun kritikan membina kepada aku..

"Apabila kita menilai atau mengkritik orang lain, ia tidak bermaksud apa-apa tentang orang itu, ia hanya mengatakan sesuatu mengenai keperluan kita sendiri,dan itu adalah penting."

bagi aku sendiri..sangat lah penting untuk kita menerima kritikan dalam hidup..tidak kira daripada sesiapa pun..ape yang penting kita ambil kritikan itu sebagai satu benda yang positif dalam hidup..

Cara untuk mengkritik juga harus dititik beratkan..jangan keterlaluan dan kita perlu pastikan ape yang kita nak sampaika itu bukan lah untuk menghentam ataupun mengkondem apatah lagi memprovokasi seseorang itu,,sebaliknya lebih kearah positif dan membina..

"Terimalah satu-satu kritikan itu dengan ikhlas walaupun ia pahit untuk ditelan, kerana ia menjadikan kita manusia yang lebih matang! "-Syahmi Elias

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

23 comments:

  1. singgah sini... salam kenal...

    blog arkib tu tak yah panjang2... pastu iklan nuff letak la kat bawah...dan profile FB & twitter letak kat atas... mudah kan... ;)

    ReplyDelete
  2. suka ayat tu..:)
    for me everything is oke :)

    ReplyDelete
  3. popular post amek 3 entri je..banyak sgt"

    harap kritikan saya tak menyebabkn admin terasa..meh kritik blog saya

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/02/segmen-ben-ashaari-tanya-kau-berani.html

    ReplyDelete
  4. Datang Dari Segmen Yg Sama...
    http://manssmile.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-ko-berani-kritik-blog.html

    Hmmmm...mau kritik apa erk?
    Blog archieve tue buat dlm scroolbar baru nampak kemas..lagi2 awak nie rajin update status..Hee.Letaklah box follow tue atas sikit..jadi senang org nak follow..Happy Blogging..

    ReplyDelete
  5. segmen yang sama..

    blog awak semart

    http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    komen saya yer :D

    ReplyDelete
  6. segmen yg sama..^_^


    mgkn yg bhgian blog archive 2 wat scroll bar...^_^

    ReplyDelete
  7. dari segmen yang sama.. :) buat scroll kat blog archive :) jom kritik saya pulak.. :)

    ReplyDelete
  8. Kritik : Wah,rasa macam dah kat laut pula!Tapi header takda pulak,esok-esok buat ye....

    ReplyDelete
  9. blogger baru ke?

    buatlah header...hoho..

    kritik saya lak dr segmen sama

    http://tiniersakura.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  10. Blog archieve boleh buat dlm scroolbar baru nampak kemas lagi & ada masa buat header yang sesuai ya..

    http://anugerahcinta86.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  11. besarkan sikt tulisan,blog archieve n popular post buat dlm srollbox..:D

    jom kritik blog dya jugak
    http://yayabunga.blogspot.com/2012/02/segmen-kau-berani-kritik-blog-aku-tak.html

    ReplyDelete
  12. haa,ada lagi satu,atas navbar tu terkeluar code javascript jquery..cuba tengok bahagian 'head' kat html code

    ReplyDelete
  13. hai,dari segmen yang sama

    kritikan:pada bahagian popular post kalau nak buat panjang kene buat scroll

    jemput kritik di blog fiza pulak ^^
    azhafizah.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  14. thanks sudi kritik blog dya..

    header tu sbnrnye tu hadiah dri blogger lain..hehe..dya tak reti nk buat header..haha

    ReplyDelete
  15. Dari segmen yang sama..
    Jom kritik secara berhemah..

    kalau popular post buat dalam scrollbox lagi kemas rasanya..:)

    ReplyDelete
  16. Hai, salam perkenalan.
    Boleh je kan main singgahsinggah. Jum singgah cik Lily pulak.

    http://penchentalily.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  17. Eza singgah dari segmen yang sama. Sorry lewat nak terjah.. P, Eza tetap nak terjah. Hihi, rajin jalan2 tengok blog orang..

    Pendapat Eza :
    kalau ada header sendiri lagi menarik :D

    Happy blogging, yeah :D

    ReplyDelete
  18. Overall design dah okay dah. Tinggal part popular post tu boleh guna scroll-box punya. Hehe. Dan header tu kalau bagi center, lagi smart. Keep up the good work! ;)

    ReplyDelete
  19. Dari segmen yang sama

    http://www.azhafizah.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-korang-kritik-blog-aku.html

    ReplyDelete
  20. perlukan header yang menarik...dan kena banyak belajar lagi..okayyy...keep on writting and blogging...

    jemput singgah:

    http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-korang-kritik-blog-aku.html

    ReplyDelete
  21. dtg dr segmen abg ben,
    tukaq header kasi gempakk awak..hehe tq :)

    jom kritik blog shida,
    http://duniakushida.blogspot.com/

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!