Thursday, 16 February 2012

update telefon pintar anda!

Aku baru saja update handphone aku kepada software yang baru dipanggil symbian belle..kalau sape-sape yang pakai android seperti iphone atau htc..sudah tentu korang akan perkecil-kecilkan os symbian kan..bagi aku ok jew..


lepas dah update..memang best..quality sound, ketahanan battery, web browser, video camera, dan banyak lagi lah..handphone  korang akan jadi seakan-akan htc..icon untuk home screen pun dikecilkan..update ini hanya untuk nokia..sape-sape yang menggunakan C6-01, C7-00, E6-00, E7-00, N8-00, X7-00, Nokia 500, and Nokia Oro..ade berita baik untuk korang..pihak nokia telah menyediakan software ini untuk korang update..


sebelum update iaitu symbian anna


senang je nak buat..ikut arahan daripada awal sampai habis..yang penting adalah kesabaran yang tinggi..sebab korang perlu menunggu lama ketika prosess pemasangan..sape-sape yang nak update boleh pergi kat laman web ni..http://www.nokia.com/my-en/support/nokia-belle-software-update/...harap korang berjaya..!

selepas diupdate kepada symbian belle
mungkin korang akan tak perasan beberapa warning yang dia bagi..untuk keselamatan aku bagi tahu serba sedikit yang penting..

1.jangan sampai kabel terputus daripada nset semasa proses upgrade.

2.ade satu part dimana die tak kasi sentuh skrin talefon..PENTING!,,nanti telefon korang tak boleh
berfungsi..!

3.ikut arahan satu-satu dan jangan tergopoh-gapah..

untuk yang buat kali pertama mcam aku..mesti bangga bila dapat selesaikan dengan jayanya..yeeayy!!.

p/s : buta IT!


JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

No comments:

Post a Comment

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!