Saturday, 3 March 2012

3 perkara anda mesti tahu! - volume 1

1.                                                                Rajin mencuci tangan


Dapat menghindarkan virus dan bakteria daripada menyerang. Jadikan ia satu kewajipan kerana tangan adalah anggota yang paling banyak mengandungi meorganisma halus sama ada bakteria, virus atau alga. Apebila muka disentuh terutama mata, hidung, atau mulut, organisma halus ini akan terus sampai ke "pintu masuk" badan dan merosakkan kesihatan tubuh kita


2.                                                                      Sakit kepala


Berehat seketika dengan berbaring di atas katil dan pejamkan mata kira-kira setengah jam. Ia bukan sahaja dapat meredakan sakit kepala yang teruk, malah dipercayai dapat mengelakkan migrain.


3.                                                                  Kajian dari barat


Mengatakan jika hari dimulakan dengan senyuman ia bukan sahaja menceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan untuk kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan kita turut "tersenyum" dan menganggap kita gembira. Kajian juga menunjukkan senyuman memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak.

rapi

"3 perkara anda mesti tahu"..ini merupakan satu cara supaya aku dapat berkongsi maklumat-maklumat atau informasi-informasi penting yang mungkin baru bagi kita..nantikan entry tentang "3 perkara anda mesti tahu - volume 2" dan seterusnya..

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

3 comments:

  1. nice info...Senyum..x perlu kata apa2..Senyum sokmo.. ^_^

    ReplyDelete
  2. haha, klw lah lect aku bleh consider psl yg kedua tu, alangkah bahagia leh tido dlm clazz selama stgah jam, haha :p nice info, TQ~

    ReplyDelete
  3. senyumla ahai cik mek molek :)

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!