Saturday, 10 March 2012

Permainann zaman dulu yang semakin dilupakan

Hari ni aku nak bawang korang ke zaman 10 tahun yang lalu..kalau korang berumur dalam lingkungan 20-an..mesti korang pernah jumpa permainan-permainan ni semua..zaman sekarang ade lagi ke ni semua..?..jom kita imbas kembali nostalgia ataupun kenangan zaman kanak-kanak dulu..
perempuan dulu suka main mix&match ni kan..
belon ni!
9 lagi permainan zaman dulu yang semakin dilupakan..

pistol peluru kertas
daytona!..(betul ke ejaan ni?)
kereta tamia!
main getah!
banyak koleksi pemadam dulu=p

ting ting..


kadang-kadang,,kat kotak pensil pon ade ni.

boleh tuka-tuka mata..klua gambar lagi..
"tora datang lagi?"-ingt iklan die?


ni bukan permainan..tapi korang ingat tak gam ni?..satu 20sen..


sekarang zaman dah berubah..dengan adanya gadget-gadget canggih seperti ipad,smartphone,,permainan-permainan ni semua dah dilupakan..ade lagi beberapa permainan lain seperti batu seremban..ade ke lagi yang main tu semua..?

mungkin permainan ni akan dilupakan terus sampai bila-bila..aku ada satu idea..dengan zaman teknologi sekarang..permainan-permainan ni semua mungkin boleh ditukar dalam bentuk aplikasi digital..boleh lah diorang main kat ipad ataupun komputer..daripada dilupakan terus..

masalahnya ade ke yang nak main??..ting-ting nak bersaing dengan angry bird.?

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

4 comments:

  1. aww....rindunya kat belon tu!!!

    PEREMPUAN INI TIDAK MENANGGALKAN MEKAP SELAMA DUA TAHUN!
    http://pulsowanie.blogspot.com

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!