Friday, 30 March 2012

Reka bentuk pertama laman web popular

Mungkin sebelum ni korang pernah terbaca 15 Laman Web Paling Popular..Tapi pernah ke korang tengok corak atau pun reka bentuk laman web itu ketika diawal penubuhannya..

Jadi entry ini akan membawa anda ke beberapa tahun yang lalu untuk melihat kembali bagaimana laman web ini kelihatan semasa diawal ia beroperasi..


Baca entry ini sepenuhnya...




Daripada ape yang aku dapat lihat, laman web seperti wikipedia dan google tak melakukan banyak perubahan. Tapi facebook, yahoo dan Youtube kelihatan banyak yang dah berubah.

Perubahan itu adalah satu perkara yang penting bagi memudahkan pengguna. Tapi kalau terlampau kerap mungkin akan lebih menyusahkan. Contohnya facebook, Dari masa ke semasa perubahan kerap berlaku yang pada aku, kadangkala menyusahkan pengguna untuk explore atau pun belajar menggunakan aplikasi ataupun perubahan yang baru dilakukan. 

Mesti ramai yang bersetuju kalau aku kata facebook timeline susah untuk digunakan. Mungkin ada yang suka, tapi daripada apa yang aku perhatikan, lebih ramai yang menyesal apabila mereka bertukar kepada timeline.


JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)



1 comment:

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!