Sunday, 1 April 2012

23 Contoh RESUME yang baik dan kreatif!

Sebelum kita memohon untuk meminta kerja, antara perkara yang penting perlu disediakan ialah resume. Resume ialah dokumen peribadi yang mengandungi detail-detail seperti latar belakang, dan kebolehan. Resume selalunya mengandungi ringkasan seperti pengalaman bekerja, dan latar belakang pelajaran.

Resume yang baik selalunya tidak terlalu panjang, 2-3 muka surat sudah memadai. Selain daripada personaliti, keyakinan dan kemahiran, resume juga memainkan peranan yang penting untuk meyakinkan majikan. "First impression" sangat penting dalam menjalani interview.

Di sini ada beberapa contoh resume yang mungkin boleh dijadikan panduan supaya majikan anda tidak bosan dengan tipikal resume yang selalu kita lihat.



21 lagi gambar menarik dengan membaca entry ini sepenuhnya...
























Harap ini membantu untuk mendapatkan kerja yang anda idamkan. Ape yang penting ialah keyakinan diri dan Kesungguhan!..Kalau orang boleh buat, kenapa kita tidak?!..You're Welcome!!!=P


JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)


9 comments:

  1. Terbaik lah bro.. yg 1st tu paling cun..

    ---
    http://muhamadasyraaf94.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Info yg sangat berguna~tq for sharing (:
    Follow sini key~

    ReplyDelete
  3. Bebudak graphic punya resume??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin budak graphic designer kot..really kreatif!

      Delete
  4. resume pun boleh buat mcm ney ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure la pulak ye..tapi ape salahnye buat resume yag kreatif macam ni, ikut profession ape yang kita minx..ok jugak kan..impreessss!=)

      Delete
  5. yang no. 4 tu sesuai utk aku yg nk pi interview graphic artist..aku nk buat resume aku guna photoshop

    ReplyDelete
  6. wahh kalu dah namanya kreatif no hal. blh pilih ni ntk resume photoshot

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!