Monday, 25 June 2012

Newton's law dan kehidupan

Exam aku baru jew habis beberapa jam yang lepas..

Tadi around less than sejam nak masuk exam hall..boleh lagi update blog..kejadah ntah!..entry ni la.. Kenapa burger McD tak sama dengan iklan?..Aku pun tak tahu ape yang aku fikir masa tu.. dengan segala reaction kimia organik yang aku gigihkan untuk hafal,,lepas tu update blog.. Sekarang dah freeeee..kejap jew..bukak sem baru tension semula..bila habis exam tadi macam nak jerit je..

AANNDD AAIIIIIIII i YYAAAAIIII!!!!..WILLL ALLWAYYSSS LOVEEE UUUU!!!..whitney houston jap!


ok cukup dengan mukaddimah yang takde kene mengena dengan tajuk tu..

Exam dah habis,,tapi nak cite pasal newton law ni kenapa!..aku pun bukan amik physics..anyway.!..dulu penah blaja so tau la sikit-sikit..Apa yang aku nak cakap(tulis) pasal newton's law dan kehidupan?..skema sangat..incase kalau korang tahu.. antara satu newtons law ialah:



For every action there is an equal and opposite reaction.

baca entry ini sepenuhnya...

Dalam hidup ni selalu orang cakap, What goes around comes around!

Ataupun karma..setiap apa yang kita lakukan akan menggambarkan apa yang kita akan terima..so what am i trying to tell right here and relate dengan newton law ni ialah..bila kita buat  jahat ataupun pedajal kat orang, satu hari nanti kita akan dapat jugak benda yang sama..every action, there is an EQUAL opposite reaction..!..begitu jugalah sebaliknya..

aku ingat lecturer kat matrik aku dulu pernah kata..if you give one you"ll get multiplied..

Kalau korang fahamkan betul-betul kata-kata yang aku tulis kat header yang ada muka sape entah setepek tu..mesti korang akan sedar..yang itulah kehidupan..

Everything happens for reason!

Satu ayat yang aku rasa cukup untuk menggambarkan kitaran hidup ni..kitaran hidup ye!

Hidup ni ibarat huruf-huruf kat keyboard.. tak semua kita gunakan sama rata..tapi in the end..yang kita tak selalu gunakan tu akan sangat berguna suatu haru nanti, yang pastinya kita tak tahu bila..(teori apakah ini???tiba ja!)

Memandangkan bulan ni adalah bulan yang paling sedikit aku mengupdate blog..so selepas-lepas ni aku akan take revenge!!..hah hah hah (gelak syaiton nirrojim!walaupun tak pernah dengar)

jangan lupa hayati kata-kata ni..

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!! =)

No comments:

Post a Comment

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!