Saturday, 16 June 2012

Wanita ini mengambil gambar SETIAP HARI selama 5.5 tahun!

SETIAP HARI..?!..jap-jap, setiap hari selama lima tahun, banyak tu koleksi gambar yang die kumpul. Aku membayangkan macam mana dia nak ingat tok ambil gambar tu setiap hari. Takkan la tak de sehari pun die terlupa, atau tertido ke, atau assingnment tak siap and kene submit hari tu jugak, atau mungkin ade sehari yang die bad mood.

Semua gambar yang diambil tu telah di edit menjadi satu video yang berdurasi 1.05minit..bersamaan 1 minit dan 5 saat. 5.5 tahun anda berada didalam satu video yang cuma 1.05 minit! Kalau betul la die mengumpul gambar-gambar tu selama 5.5 tahun, dia juga telah mencipta rekod menghasilkan video paling singkat yang menganbil masa paling lama!

Wanita ini sudah semestinya seorang yang sangat komited kerana mengambil gambar setiap hari selama 5.5 tahun. Mesti banyak cabaran dan rintangan yang terpaksa dia renangi demi menjayakan misi ini, siap berenang lagi. Salah satunya yang assingnment tadi la kan=D.. dia buat perkara ni adalah untuk "A daily photo project".


Jom tengok video ni...




Banyak-banyak gambar dalam video tu, aku tertarik dengan satu gambar ni.

Oh my YUNA!=P

Cuba cari gambar ni kat mana dalam video tu.=D..Agak mustahil la kan nak spot satu-satu gambar tu. tak payah susah-susah, go get life!=D

Korang boleh tengok semua gambar-gambar tu kat sini : clickflashwhirr.me/..

Kalau korang rasa lima tahun tu macam, "hekeleh, 5 tahun jew pon!"..Let me give u an idea, betapa lamanya 5 tahun itu. Dalam masa tu korang boleh buat satu degree dan menganggur dua tahun disamping menanggung hutang daripada ptptn=P, kalau korang start dalam lingkungan umur 20-an, mungkin korang akan berkahwin dan beranak dua, kalau korang ade adik di tingkatan satu, tunggu die habis SPM baru cukup semua gambar tu, korang akan jumpa satu tahun lompat, wow! lama tu...

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =) 

6 comments:

  1. perghh. rajin betul nak snap gambar ari2... tp die memang cantik

    ReplyDelete
  2. wah alang-alang nk bergambar kan nice imformation

    ReplyDelete
  3. dia tak muak ke hari2 pandang kamera? -.-

    ReplyDelete
  4. suka jgk snap pic, tp kalau dh smpai tiap hri tu, mmg tak laa..-,-

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!