Monday, 2 July 2012

iWatch jam canggih keluaran apple dengan kamera 8MP

Pereka Sweden Anders Kjellberg telah mencipta iWatch yang sangat bergaya untuk keluaran Apple.


iWatch ini akan dilengkapi dengan FaceTime capabilities, kamera 8-megapiksel yang diletakkan menghadap muka jam tangan yang juga mampu untuk merakam video dengan resolusi tinggi(high definition)!

seems like my smartphone is useless now!.bukan tu je, gps, mp3 player, even kalau korang ada iPhone sekali pun dah tak berguna, sebab jam ini akan dilengkapi dengan semua kemudahan yang ada pada iPhone,termasuklah bluetooth, wifi, google maps, iTunes untuk korang update dengan lagu-lagu yang baru.

Wow!..lepas ni kalau nak call someone, mesti macam power rangers kan..cakap kat jam je. since dah ada wifi, boleh lah bertwitter, facebook, baca paper online..huh!

Nampak macam mustahil, Walaupun ini cuma reka bentuk awal, means belum ada pun lagi, tapi rasanya tak mustahil Apple akan keluarkan produk secanggih ni. masa je yang menentukan.

jom tengok iWatch yang canggih sangat  ni...

baca entry ini sepenuhnya...















Sebelum tu aku nak bagi cadangan untuk penambah baikkan jam ni..tu pun kalau jadilah nak buat..this is for you Anders Kjellberg and all the apple staff..take not ea..ade plak "ea" kan..

1. Sila buat jam ni supaya kalis air, nanti senang la nak basuh tangan kalau pakai jam.

2.since jam pakai kat tangan, apa kata letak sistem solar, alang-alang jalan kat tengah-tengah panas boleh cas sekali.

3.jangan lupa letak usb kabel.(celah mana la nak bubuh tu)

4.jadikan jam ni tak cepat panas. means boleh digunakan dalam jangka masa yang lama tanpa penghasilan haba yang terlampau.

5.make it user friendly.

Just my 2 cents..walau pun 2 sen dah tak laku, round it off to the nearest thousand..=P..

Please use google translate if you cant understand it, i'm malaysian..Your welcome!..kihkih..=P..

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!! =)

2 comments:

  1. bagus cadangan tu. hahaha
    mmg kena buat kalis air. yg tu wajib ! ^^

    ReplyDelete
  2. Cantik. Tapi memang ada eh Apple buat announcement diorang nak buat jam ni..? Rasa cam tak penah dengar plak.. yang diketahui ramai iPod nano dia memang boleh jadi jam tapi tali jam 3rd party company yang buat. Anyway thanx for sharing.

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!