Saturday, 30 June 2012

Khasiat timun yang perlu anda tahu!



Selalu kalau kita makan sate, mesti akan dihidangkan dengan timun selain daripada nasi himpit dan kuah kacang. Tapi tahukah kita yang timun tu dihidangkan sekali bukan sekadar hiasan atau penambah selera ke ape..tapi yang sebenarnya ialah untuk anti oksidakan balik karbon-karbon yang kita makan daripada sate tu. Yang hitam-hitam tu la karbon hasil daripada sate tu dibakar..

Jom baca 14 lagi khasiat timun yang mungkin kita tak tahu..

1. Memastikan badan terhidrat

Timun mempunyai 96% kandungan air yang lebih berkhasiat daripada air biasa, yang membantu dalam mengekalkan badan terhidrat dan mengawal suhu badan. Ia juga membantu untuk mengepam keluar toksin dari badan.

2. Penjagaan kulit

Kandungan air yang tinggi, vitamin A, B & C dan mineral tertentu seperti magnesium, kalium, dan silika menjadikan timun bahagian yang penting dalam penjagaan kulit. Topeng muka yang mengandungi jus timun boleh digunakan untuk ketegangan kulit. Asid askorbik dan asid caffeic dalam timun boleh menurunkan kadar takungan air yang seterusnya mengurangkan keadaan bengkak di bawah mata. Kulit timun juga boleh memberi kelegaan pada kulit yang disebabkan oleh selaran matahari atau windburn.

baca artikel ini sepenuhnya...

Thursday, 28 June 2012

Iklan rasmi pertama iPhone

Iklan ini merupakan antara satu titik tolak kepada kejayaan menuju era yang baru. Iklan Ini juga merupakan satu sejarah yang sangat besar bagi syarikat apple yang sekarang ni dah mencapai tahap kejayaan yang sangat-sangat membanggakan..


jom tengok iklan iPhone yang pertama sekali diterbitkan..


JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!


KEEP IN TOUCH!!! =)

Monday, 25 June 2012

Newton's law dan kehidupan

Exam aku baru jew habis beberapa jam yang lepas..

Tadi around less than sejam nak masuk exam hall..boleh lagi update blog..kejadah ntah!..entry ni la.. Kenapa burger McD tak sama dengan iklan?..Aku pun tak tahu ape yang aku fikir masa tu.. dengan segala reaction kimia organik yang aku gigihkan untuk hafal,,lepas tu update blog.. Sekarang dah freeeee..kejap jew..bukak sem baru tension semula..bila habis exam tadi macam nak jerit je..

AANNDD AAIIIIIIII i YYAAAAIIII!!!!..WILLL ALLWAYYSSS LOVEEE UUUU!!!..whitney houston jap!


ok cukup dengan mukaddimah yang takde kene mengena dengan tajuk tu..

Exam dah habis,,tapi nak cite pasal newton law ni kenapa!..aku pun bukan amik physics..anyway.!..dulu penah blaja so tau la sikit-sikit..Apa yang aku nak cakap(tulis) pasal newton's law dan kehidupan?..skema sangat..incase kalau korang tahu.. antara satu newtons law ialah:



For every action there is an equal and opposite reaction.

baca entry ini sepenuhnya...

Kenapa burger McD tak sama dengan iklan?

Kurang sejam lagi aku akan manduduki exam untuk payyperr yang terakhir..last payyperr...!

Aku tau,,memang giler..ape jadah aku update blog kan..pegi baca buku sana..!


Anyway, this is just my expression of how stressed i'm for this last paper...updating blog..whatever!..tq blog coz allow me to share anything with u , and left all the work that i should concern more!

Nah tengok ni!kenapa burger McD tak sama dengan iklan?..

Thursday, 21 June 2012

BEN ASHAARI DAN SAYA

click untuk join.!

Wuhuu!..dah la lately ni aku jarang-jarang update blog, tengah final la katakan, memandangkan hari ni aku dah setkan untuk off daripada buku-buku..=D..so it is a perfect time to join a segmen..tetiba ade pulak segmen BEN ASHAARI DAN SAYA..

Antara kriteria blog yang aku suka baca :

1.Berinformasi, maksud aku memberi aku input atau ilmu yang baru.

2.Menarik, bukan dengan sekadar layout, tapi juga contentnya.

3.Blog yang memaparkan berita-berita dan isu yang terkini.

4.Blog yang mempunyai nilai-nilai positif untuk dikongsi.

Secara keseluruhannya, pada pandangan aku blog yang bagus tu akan meninggalkan kesan di dalam diri pembaca dan memberi pengaruh tersendiri.


JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

Kasut VERSI laman sosial yang kreatif!

Kalau sebelum ni aku pernah tunjukkan kat korang Gaun kreatif bertemakan LAMAN WEB popular.!..Hah..baju dah ada, kasut plak mana nak dapat yang sepadan kan..ni aku dah jumpa kasut yang sesuai untuk gaun-gaun tu..walaupun bukan high heels,stiletto or wedges(bukan cheezy wedges ye!)..tapi still awesome!


4 lagi gambar dengan membaca entry ini sepenuhnya...

Saturday, 16 June 2012

Wanita ini mengambil gambar SETIAP HARI selama 5.5 tahun!

SETIAP HARI..?!..jap-jap, setiap hari selama lima tahun, banyak tu koleksi gambar yang die kumpul. Aku membayangkan macam mana dia nak ingat tok ambil gambar tu setiap hari. Takkan la tak de sehari pun die terlupa, atau tertido ke, atau assingnment tak siap and kene submit hari tu jugak, atau mungkin ade sehari yang die bad mood.

Semua gambar yang diambil tu telah di edit menjadi satu video yang berdurasi 1.05minit..bersamaan 1 minit dan 5 saat. 5.5 tahun anda berada didalam satu video yang cuma 1.05 minit! Kalau betul la die mengumpul gambar-gambar tu selama 5.5 tahun, dia juga telah mencipta rekod menghasilkan video paling singkat yang menganbil masa paling lama!

Wanita ini sudah semestinya seorang yang sangat komited kerana mengambil gambar setiap hari selama 5.5 tahun. Mesti banyak cabaran dan rintangan yang terpaksa dia renangi demi menjayakan misi ini, siap berenang lagi. Salah satunya yang assingnment tadi la kan=D.. dia buat perkara ni adalah untuk "A daily photo project".


Jom tengok video ni...

Thursday, 14 June 2012

Lagu lawak tentang Internet!!!=D

seriously dengar lagu ni memang kelakar..!..trapped in technology..hah ini lah jadinya..


Pengajarannya janganlah terlalu obses dengan internet atau lebih umum teknologi. Walaupun tak dinafikan yang teknologi memang memudahkan kerja-kerja seharian, tapi jangan lah sampai kerja-kerja seharian tu tertangguh-tangguh dek kerana kepelbagaian teknologi yang ada kan.

Wednesday, 13 June 2012

Yuna - Remember My Name Lyrics


I am sensed a storm is coming
they calling me out to play
got a feeling i'm gonna win it
they think that i don't have game

Monday, 4 June 2012

Lelaki haram pakai baju PINK?

Video ni dah lama aku tengok, tapi baru teringat nak share hari ni. Tak kan la kerana warna je boleh haram untuk lelaki pakai baju pink.

jom kita dengar apa ustaz Azhar idrus cakap...



Saturday, 2 June 2012

Air mineral keluaran Apple?



Can u imagine how fancy it look, walking around holding up a bottle of apple mineral water? Mesti semua pandang macam, fuuyooo!..minum air apple, padahal mineral water je pun. Kalau dah ade nama, keluarkan ape-ape produk pon mesti nampak bergaya n mewah. 

p/s : Air ni tak ade pun, jangan hang dok pi cari pulak=)

JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM, DAN HARI ESOK LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI !!!

KEEP IN TOUCH!!!  =)

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!