Sunday, 28 April 2013

Muhasabah Diri...

Bila umoq dah makin tua ni... makin banyak pulak masa aku bazirkan untuk pikior masa depan...especially dok kat area KL ni mmg setiap hari lah nampak pembangunan pesat dan cabaran-cabaran hidup...

Benda-benda yang selalu aku fikir ni sbnarnya more to kehidupan la... macam sekarang aku masih lagi belajar, so ape yang banyak aku pikir kan adalah kehidupan lepas habis belajar nanti...

1.kerja apa aku dapat?
2.berapa gaji aku?
3.kereta apa aku pakai?
4.rumah ape aku duduk?
5.ape yang aku makan tiap hari?
6.berapa aku saving sebulan?

benda2 mengarut ni la aku fikir...kekadang tu wat aku tak tenang.. seriously wei.. sampai satu tahap tu..bila aku nampak seseorang tu...dalam otak aku mesti fikir..ape la org ni kerja sampai dapat pakai kereta merce ni.. agak-agak dia ada masalah kewangan tak ek?..tengah hari tadi dia lunch ape?..

Aku pun tak tahu lah aku ni berada kat stage mana dalam kehidupan ni..mungkin setiap orang akan alami kot fasa hidup macam ni..ke aku je yang tak normal...bhahaha...

Bubye..!..(dedulu zaman2 memula mesej suka tulis bubye cam ni..haha)


1 comment:

  1. Salam, hha serius skrg aku mmg habiskan masa aku utk fikir2 benda mcm tu, aku grade last July, and now dh kerja..duit mmg satu hal yg paling menggerunkan~haha..dulu mase study, seronok fikir kerja sbb dpt pegang duit sendiri dan boleh beli mcm2....TAPI.....

    bila dah kerja, xsemudah tu utk belanjekan duit tu,secara automatik aku dah pikul tanggungjawab utk balas jasa ibu bapa aku dan tolong diorg sara adik aku study pulak. So, duit utk sendiri agak limit, dgn nak bantu diorg lgi, seriously..
    memang kena pandai bahagikan duit tiap2 bulan bg konsisten, dan wajib ade saving, dan err..
    byr ptptn..uhuk2 T_T

    all the best lah ya~ haha

    ReplyDelete

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!