Wednesday, 18 September 2013

Yuna live at istana budaya!

Sedang ramai rakyat malaysia tergila-gila akan jejaka dan minah-minah korea..aku pulak sibuk dengan yuna..ni nak cerita la yang aku minat kat yuna ni sejak zaman lagu dan sebenarnya lagi..ingat lagi masa tu aku tengah siap-siap nak amik result SPM..pastu yuna appear on MHI masa tu...terusss minat...sebab sebelum aku tau yang yuna itu ialah "Yuna"...aku bayangkan yang nyanyi lagu dan sebenarnya tu macam yang hot-hot yang sexy-sexy tau..tetiba hamik kau masa tu dia dengan tudung yuna dia main gitar pulak...memang awesome..

Picture taken on the big screen at the shout award..

so started dari tu..aku follow every songs yang dia tulis..random awesome antara track awal dia yang memang kalau dengar tu memang awesomee bak hangg...honestly aku bukan lah jenis orang yang suka beli cd tau..tapi sebab yuna aku beli woi cd dia...macam pecah record la..selalu aku download je kat internet..tapi sebab yuna punya pasal aku beli cd...dengar setiap kali aku drive...yang naik dengan aku memang sorry la kalau nak dengar radio..bahhaha...

aku rasa semua lagu yuna aku boleh masuk..tapi of course la ada yang favourite kan...masa aku kat matrik dulu kawan yang rapat dengan aku semua tau yang aku ni memang tegar la kat yuna ni..kekadang diorang call pastu cakap : "hello boleh cakap dengan yuna.."..LOL..memang kuang hajar sangat..

Kartina aziz sit next to me and we met honey madu too..!..after the picture taken, i said to her.."thank you honey.."..=.="

Ok sebenarnya nak cerita yang aku pi koncert dia yang kat istana budaya tu hari....seat aku yang paling depannnn sekali...row ketiga dari pentas...yang row pertama tu pulak kalau capai tangan ke depan dah boleh pegang pentas...so can u imagineee..!!..macam mimpi ok bila yuna muncul..ala-ala angel gituu...

the subject matter on the picture is yuna's boyfriend..LOL..its jules.. well he's not that tall..=P

Pastu dah balik tu..ramai lah yang tanya.."best yuna?..best ke?"..like seriously tanya aku..everything about yuna i'll be bias ok...Tapi malam tu memang amazing gila la perfomance dia..wait did i mention bias?..but this is not..LOL..actually aku pernah tengok dia perform live masa shout award dulu..tapi masa tu aku dok jauh plus dia cuma nyanyi satu lagu je..so kurang sikit feel nya...but still..gigih ke shout award masa tu pun sebab nak tengok dia je ok...so imagine la how kipas susah mati nya iolss...


Sekarang ni dia dah pi Hollywood pun..dah macam-macam pencapaian n kejayaan yang dia kecapi...just name it i know everything..amboih ko cakap besar... and im still one of millions of her fans  yang akan sentiasa support dia..for me she is the real talent..singing is not just about voice..its how u attract people to listen to your song and to influence people by the massage of your singing n song..nak kena ada aura yang sesuatu untuk orang lain dapat rasa...just look at oprah...macam makcik2 tepi jalan ok...tapi still..now she is a billionaire..! comparison aku hyperbola sangat..but u know what i moin..

p/s : I really hope one day i'll get to meet yuna in person and have a chit chat n lepak-lepak ke kan..i know its everybody's dream...im just one of them..<3 Yuna !

No comments:

Post a Comment

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!