Sunday, 28 April 2013

Muhasabah Diri...

Bila umoq dah makin tua ni... makin banyak pulak masa aku bazirkan untuk pikior masa depan...especially dok kat area KL ni mmg setiap hari lah nampak pembangunan pesat dan cabaran-cabaran hidup...

Benda-benda yang selalu aku fikir ni sbnarnya more to kehidupan la... macam sekarang aku masih lagi belajar, so ape yang banyak aku pikir kan adalah kehidupan lepas habis belajar nanti...

1.kerja apa aku dapat?
2.berapa gaji aku?
3.kereta apa aku pakai?
4.rumah ape aku duduk?
5.ape yang aku makan tiap hari?
6.berapa aku saving sebulan?

benda2 mengarut ni la aku fikir...kekadang tu wat aku tak tenang.. seriously wei.. sampai satu tahap tu..bila aku nampak seseorang tu...dalam otak aku mesti fikir..ape la org ni kerja sampai dapat pakai kereta merce ni.. agak-agak dia ada masalah kewangan tak ek?..tengah hari tadi dia lunch ape?..

Aku pun tak tahu lah aku ni berada kat stage mana dalam kehidupan ni..mungkin setiap orang akan alami kot fasa hidup macam ni..ke aku je yang tak normal...bhahaha...

Bubye..!..(dedulu zaman2 memula mesej suka tulis bubye cam ni..haha)


Sunday, 21 April 2013

Apa dah jadi dengan blog aku.!!! OMO.!

Jap..aku nak bagitau OMO tu kalau ikut yang aku google ialah :

It's a Korean expression. For example, some people say "omo omo omo" has the meaning of oh my gosh. Or, you could say,"Omo, that's so cute!"

Sebab dah lama jugak la aku tertanya-tanya apa OMO ni..igt diorang typo nak tulis OMG..sampai lah satu masa dah ramai sangat orang tulis OMO...aku pun google..macam-macam jawapan aku jumpa..tapi ini lah kot yang paling releven...dan aku tweet meaning OMO ni..dia telah di retweet oleh peminat tegar k-pop..so aku assume betul lah kot...hikhik..

kalau nak ikut bahasa blog..orang selalu tulis yang blog dia berswang bila dah tinggal lama..tapi yang herannya tak delah plak sawang kat blog aku ni..yang ada cuma habuk-habuk je la kot...tu pun sebab dah lama tak lap skrin laptop ni...bhahah

Ok lah..aku ni memang jenis homosapiens yang cepat bosan dengan sesuatu..as yols can see...memula blogging tu sampai tigaploh entry sebulan...dan jumlah tu pun berkurang setiap bulan sampai laaaa ni..dah berminggu-minggu aku tak hupdate...tah bape minggu tah..ke bulan..malas nak cek...

walaupun begitu..aku tetap bukak blogger.com ni hari-hari sebab nak baca entry-entry daripada blog yang aku follow...kekadang tu ada jugak entry yang menarik ni.. tapi aku..?..tak de yang menarik pun nak post..hidup aku just semakin-hari semakin sayang..eh!..semakin boring...nak letak gambar dalam entry pun malas..hah hadap je la apa yang ade ni...

Apa yang aku boleh nasihat buat masa ni..cuma buatlah pilihan yang tepat untuk negara..sempena PRU 13 ni kan..macam-macam berita kita dengar.. nilai la sebaiknya dan jangan lah kerana dunia kita lupa akan perkara yang lebih penting kelak..Adios!!!

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!