Wednesday, 18 September 2013

Yuna live at istana budaya!

Sedang ramai rakyat malaysia tergila-gila akan jejaka dan minah-minah korea..aku pulak sibuk dengan yuna..ni nak cerita la yang aku minat kat yuna ni sejak zaman lagu dan sebenarnya lagi..ingat lagi masa tu aku tengah siap-siap nak amik result SPM..pastu yuna appear on MHI masa tu...terusss minat...sebab sebelum aku tau yang yuna itu ialah "Yuna"...aku bayangkan yang nyanyi lagu dan sebenarnya tu macam yang hot-hot yang sexy-sexy tau..tetiba hamik kau masa tu dia dengan tudung yuna dia main gitar pulak...memang awesome..

Picture taken on the big screen at the shout award..

so started dari tu..aku follow every songs yang dia tulis..random awesome antara track awal dia yang memang kalau dengar tu memang awesomee bak hangg...honestly aku bukan lah jenis orang yang suka beli cd tau..tapi sebab yuna aku beli woi cd dia...macam pecah record la..selalu aku download je kat internet..tapi sebab yuna punya pasal aku beli cd...dengar setiap kali aku drive...yang naik dengan aku memang sorry la kalau nak dengar radio..bahhaha...

aku rasa semua lagu yuna aku boleh masuk..tapi of course la ada yang favourite kan...masa aku kat matrik dulu kawan yang rapat dengan aku semua tau yang aku ni memang tegar la kat yuna ni..kekadang diorang call pastu cakap : "hello boleh cakap dengan yuna.."..LOL..memang kuang hajar sangat..

Kartina aziz sit next to me and we met honey madu too..!..after the picture taken, i said to her.."thank you honey.."..=.="

Ok sebenarnya nak cerita yang aku pi koncert dia yang kat istana budaya tu hari....seat aku yang paling depannnn sekali...row ketiga dari pentas...yang row pertama tu pulak kalau capai tangan ke depan dah boleh pegang pentas...so can u imagineee..!!..macam mimpi ok bila yuna muncul..ala-ala angel gituu...

the subject matter on the picture is yuna's boyfriend..LOL..its jules.. well he's not that tall..=P

Pastu dah balik tu..ramai lah yang tanya.."best yuna?..best ke?"..like seriously tanya aku..everything about yuna i'll be bias ok...Tapi malam tu memang amazing gila la perfomance dia..wait did i mention bias?..but this is not..LOL..actually aku pernah tengok dia perform live masa shout award dulu..tapi masa tu aku dok jauh plus dia cuma nyanyi satu lagu je..so kurang sikit feel nya...but still..gigih ke shout award masa tu pun sebab nak tengok dia je ok...so imagine la how kipas susah mati nya iolss...


Sekarang ni dia dah pi Hollywood pun..dah macam-macam pencapaian n kejayaan yang dia kecapi...just name it i know everything..amboih ko cakap besar... and im still one of millions of her fans  yang akan sentiasa support dia..for me she is the real talent..singing is not just about voice..its how u attract people to listen to your song and to influence people by the massage of your singing n song..nak kena ada aura yang sesuatu untuk orang lain dapat rasa...just look at oprah...macam makcik2 tepi jalan ok...tapi still..now she is a billionaire..! comparison aku hyperbola sangat..but u know what i moin..

p/s : I really hope one day i'll get to meet yuna in person and have a chit chat n lepak-lepak ke kan..i know its everybody's dream...im just one of them..<3 Yuna !

Friday, 6 September 2013

3 perkara tentang blogging

Tapi kalau nak fikir senang apa pun tak boleh...kalau hashtag tu selalu orang bubuh #aptb..sekilas pandang memang boleh jadi abpbh...lol

Nak kata aku lama sangat blog tu tak lah..tapi sejauh perjalanan aku buat blog ni memang susah..walaupun aku tak de lah serious mana pun menaipnya, cuma hobi and suka-suka..memang aku tau pun tak de orang baca.. lol lagi..

kalau aku boleh summarize kan dunia blog ni...aku nak letak tiga point utama..

1.Luck
2.Rupa
3.Kualiti

Luck tu jangan cakap la..dunia sekarang ni semua pakai nasib-nasib je...tapi yang tang no 2 tu macam ada sedikit diskriminasi di situ..tapi itulah hakikatnya...dunia memandang rupa laaaa ni...tak hensem/cun..boleh jalan..lol kali ke tiga..

baru-baru ni meletup pulak pasal kalau tak nak sexy/free hair tak leh dapat kerja... Hal-hal cam ni nak marah sapa-sapa pun tak boleh...nak ubah pun dah terlambat...boleh kata start dari akar umbi tu memang dah ada problem tu yang sekarang jadi la benda-benda cam ni..hadoiii...sadis sangat.. #offtopic #emo

yang ketiga tu tak nafikan la, kualiti...kalau orang suka mesti datang blog ko hari-hari...tapi nak buat first impression tu yang susah...nak bina pengaruh tu bukan senang dik oi...tapi berbalik pada point no 1..kalau korang ada ong...untunglah...tapi tulah..kalau banyak sangat tapi nya memang #aptb lah...

kalau korang ada pendapat berkenaan topik..boleh la share-share kan di ruangan komen dibawah..atau call kami di talian 03-800800 #aptb #LOL...

Thursday, 5 September 2013

singlish / manglish..?..


Macam kebetulan je sebenarnya, hari tu naik ktm n ternampak this one boy wearing a t-shirt written in there "singlish"..n im sure that t-shirt is like a campaign to promote that thing... tapi masa tu aku tak fikir sangat, selang beberapa hari lepas tu kawan aku tweet pasal benda alah singlish ni which he says singapore did this singlish thing to be proud that they have their own english la... lebih kurang macam american,british n suddenly they came out with singaporian english which is singlish.

singlish ni kalau dengar ibarat di direct translate from malay with malay intonation n malay order...thats it.. lately aku banyak tengok singaporian stand up comedy..and i notice that most of them memang guna singlish...i also notice that its sounded funnier...maybe because of the intonation that immitating exactly like malay's talking style.. kalau kat malaysia ni kita boleh tengok mostly chinese suka cakap macam ni.


Aku rasa tak salah tok cakap bahasa yang macam ni, tapi untuk satu tahap tu kena lah ubah. Takut nanti dah kerja pun still guna bahasa yang tak proper. well i can say that this is not proper english. i think its better if we use bahasa rojak rather than singlish..ye la kan..untuk beginner n yang tak berapa nak berasap sangat spkiping london ni vocab kurang..macam lecturer aku cakap..the word is there cuma tu la..sebab tak selalu practise n jarang look up for new word, and of course lack of reading would be one reason.

kalau korang ada apa-apa pendapat nak share..ayuh lah..jangan segan silu nak komen...

Jadikan hari ini lebih baik daripada semalam, hari esok lebih baik daripada hari ini. semua orang ada masalah,think positive and just enjoy the life...

p/s : Sorry English iols pon berterabur jugak... =P

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!