Thursday, 23 January 2014

2013 in Memory

Sebenarnya setiap hari pun sama je..it just another day, cuma ape yg kita buat tiap hari tu yang lebih bermakna sebenarnya...ok intro hambar!..Orang kata jangan dikenang perkara yang sudah..Hell no!..aku nak recap ape yang aku dah accomplished and apa benda yang aku dah bazirkan dalam masa setahun lepas..

Panduan aku buat entry ni ialah tengok balik gambar-gambar yang aku amik guna phone ni. its nokia N8 n kamera dia is freaking 12MP...tu je lah nak banggakan pon..dah la tak de insta..so yesterday! =.=" ..get a life nokia!..bhahah

Jenjalan

1. Pergi cameron highland dengan team-team research lichen..gain so much knowledge on this trip especially tentang betapa tercemarnya udara kita sekarang n bla bla bla...tak sempat nak pergi memana pun dalam lawatan ni coz kena la ikut organizer n plan.Ladang teh pun dapat tengok dari dalam bas je, tak sompek nak singgah...Anyway still lot of fun dengan kawan-kawan.



2.Singapore trip.




Trip ni memang on the spot n gila lah punya trip.only a few minutes before we decided to leave barulah putuskan yang its on. Lagi pun aku tak suka nak plan-plan trip sangat, kalau nak pergi terus packing n go. Masalah lain tu we'll figure out later, yang penting pergi je dulu. hahah! So kitorang(berdua je) pergi USS n second day touring around singapore by MRT je. It was a tiring n leg breaking trip, USS tu macam dah tawaf 10 round tambah pulak esoknya jalan keliling singapore. actually kitorang dari bangi n terus ke jb sentral..malam tu kitorang rent a budget hotel area jb sentral. Penat yang amat but its worth it la..

3.Opkim di kedah + trip ke langkawi

Im about to spill some beans!!..haha...sebenarnya kitorang cabut lari daripada opkim tu to have a little vacay kat langkawi. HAHAHA...Tapi kitorang cabut lepas dah buat kerja kitorang la..keluarga angkat kitorang amatlah baik, malu aku yang kurang nak mesra ni. Bukan apa, bila orang terlampau layan kita baik sangat jadi macam tak sempoi rr..tak selamber ya yaa r...huhu...opkim kat baling kedah kawasan pedalaman kampung..alah aku pun orang kampung yo!..

Keluarga angkat, kitorang lah yang paling gehrand sebab panggil family
angkat kitorang mummy n daddy..muahahah!
Kat langkawi kitorang sewa kereta(suzuki alto) rm50 half day kalau tak silap, pastu merayau keliling langkawi. Pastu main jetski kat pantai chenang..eh yeke...haha..ye kot..jet ski RM100 for 45 minutes...nervous kat tengah-tengah laut dengan jetski je takde sesape kat sekeliling...huuuu...rempit r ape lagi!. n we bump into this one women yang sunbathing sambil bogel..!..like what the???...ni malaysia kot..ko ingat ni bitch beach ke?...LOL..perlu ke nak cerita aku borong coklat??..benda wajib kot...k bye!


Kemain kembang rambut engkau..


Kakak ku tunang.!

Dalam family aku bab-bab kahwin ni memang event yang besar..so before tu tunang la kan. since aku keturunan bugis (lisa surihani juga bugis..hiks), n orang kata bugis ni kalau bab kenduri memang meriah perabis lah. So tahun 2013 tunang and tahun ni 2014 kahwin..but the date still tak sure lagi n mengikut planning bulan 5..cant waitt to get together dengan family n sanak2 saudara...!


Joining kelab teater

Sebenarnya aku ni kira dah lambat nak join-join benda cam ni kat uni, yela since dah final year ,mana thesis lagi, dengan research lagi,exam pulak,..hmmm...and all the boring stuff jadi student...so aku pun join la kelab teater rimba ukm. Dapat buat benda yang aku minat memang buat aku terlupa kejap pasal belajar..haishh...walaupun aku tau tak kemana pun dengan kelab teater ni, maksud aku untuk aku la, tapi since aku baru kan, so aku just observe n try to get as much ilmu yang ada. Banyak aku belajar n sempat lah beraksi jadi picisan dalam teater diorg..tu pun dah rasa macam-macam dugaan n pengalaman..BEST!


People I met

Well aku tak anggap pun Artis ni sebagai kebanggaan, cuma kadang-kadang tu kita perlukan seseorang yang kita nak minat..ok ni pun hambar..!..anyway tahun 2013 aku dapat tengok konsert Yuna live at istana budaya...dua perasaan bercampur ni, dapat masuk istana budaya satu, dapat tengok Yuna pulak satu hal...too bad masa tu tak dapt tangkap gambar dengan Yuna..but everything happens for reason, Yuna datang kat area bangi which is free konsert n aku pergi n dapat pun tangkap gambar.walaupun blurr...blurrggghh!..




Pastu dapat lepak luch dengan shila amzah..which also benda yang best sebab dapat share opinian n mak dia sangat peramah n baik!...

Perhatian...muka aku memang selalu macam baru lepas nangess... =_="
Tun M my idol...Need no introduction n no explanation...blessed!..and i even hug him..!..coz im so proud of him and the Q&A session..jawapan Tun sangat membuka mata n pergghh..!..speechless..

Study??

So this semester is my second last semester. aku pun tak tahulah,kekadang tu minat nak belajar macam hambarrr je. Seriously bila aku fikir balik, like who doesnt?..i mean malas nak belajar, keje nak enjoy berjalan shopping bermember-member. Jiwa muda ni nak have fun je. Tapi aku ni la terlebih sudah..Semester ni buat proposal for thesis, tajuk aku ialah penghasilan pelincir berasakan minyak tumbuhan. proposal pun dah hantar n now only waiting untuk presentation proposal n masuk lab untuk research n working on full thesis report!...by the time korang baca mungkin benda-benda tu semua dah settle pun!..haha..exciting but at the same time macam lemauu jee...bhahaha...

Apalagi aku nak bebel ni...tak de yang menarik pun dalam hidup aku...so harapnya tahun ni dapat lah kumpul lebih banyak pengalaman n buat lebih banyak mistakes supaya aku dapat belajar benda yang lagi gempak best!..bhaha..dah merapu kemain ayat aku..k lah BYE!..

enjoys some Me Fotos!

Somewhere around putrajaya

Astaka morocco putrajaya

Taman Botani Putrajaya

Adios!

Wednesday, 15 January 2014

Sedihnya hidup kau...

Aku ada kawan yang selalu pandang rendah kat aku...well of coz la dia tak straight away acted out macam tu..sebab we kind of close la..dari segi dia berbual dgn aku, kadang-kadang tu terlepas cakap pun ada..tapi aku ni jenis yang tak ambil kisah laaa...sebab aku fikir memang betul pun...since school aku rasa aku lah yang paling macam tak de pape..aku ade ke x de ke..its not gonna change anything...sedih kan when we realize benda ni jadi kat kita...

Aku tau sebenarnya yang i have nothing pun to give to people around me...in fact aku plak selalu sangat annoyed org sekeliling aku sampai aku rasa diorang menyampah..yeah thats me...im always the one who people wouldnt ask for help, or opinion, or anything...even if they do..mesti dah desperate sangat la tu..and i know it..this post is not asking for your symphaty ke ape ke...i dont need it...hakz...ego lagi kan..bhahaha

But yeah...im glad i have family who support me all the way..n some friends(1or 2) yg mmg betul-betul appreciate me being around them...Sebab benda ni nak salah kan sape kan..its u..yes plain yourself..!..im not brilliant,im not good looking, and im not always being nice to people...so do i have to change everything for them?...NO..!..some said..lebih baik orang tak suka kita daripada mereka suka kerana kita jadi org lain..ha tonggang terbalik ayat..paham kan je la...

Let just put it this way...semua org lain-lain kan..and even in time korang rasa tak berguna pun...so what?!..u going to commit suicide??,,kill yourself?? pastu sah-sah masuk neraka jahanam...haaa...life must go on..!..you yourself are responsible for your life..tak dinafikan jugak la kawan-kawan pun membantu..tapi since they didnt seems to help..just find other way to make it work...hmmm..shame on me...im writing this for me actually...

Hope for the best...n pray to Allah..even you are not that religious..sembahyang pun lambat..kadang tinggal la...buat benda-benda dosa selalu..of coz we realize it...but..yeahh..its the matter of time i guess...and my phase of life..im on this fasa..we always wanted to be better..like who doesnt...??..

keep youself motivated n do everything the best you can.....!..=)

Nur Sihat - Rahsia untuk anda!